Tres cellers se sumen al projecte de Vinya-Celler-Masia per posar en valor el paper dels productors-elaboradors en el sector del vi:

Celler Can Marlès s’involucra amb la marca de garantia de collita pròpia VINYA-CELLER-MASIA

Vilafranca del Penedès, 29 d’octubre de 2018.- Tres cellers (dos del Penedès un de l’Alt Empordà) s’han sumat al projecte Vinya-Celler-Masia per impulsar un canvi en el reconeixement dels cellers de collita pròpia. Aquests tres cellers —Vins El Cep, Baronia de Vilademuls i Can Marlès— elaboren tots els seus vins, a les seves pròpies instal·lacions a partir del raïm de les seves vinyes i els comercialitzen amb marca pròpia. Aquests són els principals requisits que han de complir els cellers que formen part d’aquesta marca col·lectiva.

Lucía Pombo (Can Marlès) considera que és “imprescindible treballar en una línia que permeti la consolidació de petits cellers que elaboren productes autèntics, amb respecte pel medi ambient i consciència de conservació de les petites tradicions”. Pombo creu que els productors que també són elaboradors han de començar a fer accions conjuntes de defensar hi la preservació de la vinya. I, segons ella, el primer pas és donar valor a la terra i al procés de transformació que es fa als cellers “i que es pot considerar com un art”. Pombo creu que a través de la marca Vinya-Celler-Masia es pot identificar una manera de fer.

Precisament, Joaquim Reig (Baronia de Vilademuls) creu que aquesta marca ha de servir per posar de relleu la qualitat dels seus productes i guanyar prestigi en el mercat. Reig creu que aquesta és la via perquè el consumidor pugui detectar fàcilment els vins que provenen de cellers on es fa tot el procés, des de la vinya fins a l’ampolla. Maite Esteve (Vins El Cep) assegura que Vinya-Celler-Masia identifica i diferencia de forma clara i senzilla una manera de fer, un perfil de cellers que viuen la transformació de la vinya i l’elaboració del producte com un procés artesanal. El president de Vinya-Celler-Masia, Francesc Suriol, creu que la marca necessita un nou impuls per adequar-se al seu potencial, ja que el context del sector vinícola català ha canviat molt en els últims anys i que ha arriba el moment de donar a conèixer i posar en valor aquesta marca de garantia de collita pròpia.